• Header Pride Mobility - Revo 2.0

VEELGESTELDE VRAGEN

Scootmobielen

Let er op dat je de accu van je sootmobiel voor je hem in gebruikt neem volledig (8 – 14 uur) op moet laden.
Hoe vaak je de batterijen moet opladen hangt af van hoe vaak je je scootmobiel gebruikt. We raden het aan om de batterijen continu op te laden als je je scootmobiel niet in gebruik hebt. De lader zorgt ervoor dat je batterijen niet worden overgeladen.

Check de gebruikershandleiding welk je bij de batterijlader hebt gekregen voor meer informatie!

Je hebt besloten om een ​​scootmobiel te kopen, een goede eerste stap naar een mobieler leven! Toch zijn er zoveel verschillende soorten scootmobielen, graag helpen wij met kiezen!
 
Bij het kiezen van de juiste scootmobiel is het belangrijk om jezelf enkele vragen te stellen:
 1. Wil ik een scootmobiel met 3- of met 4 wielen?
 2. Waar gebruik ik mijn scootmobiel?
 3. Hoe snel wil ik dat mijn scootmobiel gaat?
 4. Hoe ver wil ik reizen met mijn scootmobiel?
Ten eerste is het belangrijk om de grootste verschillen tussen scootmobielen met 3- en met 4 wielen te begrijpen. Zo heeft een scootmobiel met 3 wielen veel voordelen, zoals een scherpere draaicirkel en meer beenruimte voor grotere personen. Bovendien zijn driewielige scooters beter geschikt voor gladde binnenoppervlakken. Daarentegen bieden scootmobielen met 4 wielen een bredere en stabielere wielbasis, wat zorgt voor een betere gewichtsverdeling. Vierwielige scooters zijn ook beter afgestemd op buiten rijden.
 
Het tweede om op te letten bij het maken van een keuze is bepalen hoe u uw scootmobiel gaat gebruiken. Als u een scootmobiel voornamelijk in uw huis nodig hebt, is het het beste om voor een model met een strakke draaicirkel te kiezen, zoals de Jazz Zero Turn of de Go-Go Elite Traveller. Deze scooters passen door deurkozijnen en manoeuvreren gemakkelijk door krappe hoeken.
Als u de scootmobiel vooral buiten wil gaan gebruiken, heeft u een model nodig dat steviger is en een gevarieerd terrein aankan, terwijl het nog steeds genoeg comfort en stabiliteit biedt. Zo is de Revo 2.0 voorzien van vering die schokken opvangt, wat resulteert in een soepelere en aangenamere rijervaring.
 
Ten slotte kan het bereik van een scooter ook een grote rol spelen bij het kiezen van het product dat bij u past. Overweeg goed hoe ver je met je scootmobiel op één lading wilt kunnen rijden.
 
Weet je nog steeds niet welke scootmobiel het best bij je past? Zoek een dealer bij u in de buurt en vraag vandaag nog een proefrit op een Pride-scootmobiel aan!
https://pridemobility.eu/dealers/

Als je je scootmobiel elke dag gebruikt en er veel kilometers op rijdt, kunnen er eventueel reparaties nodig zijn. Of het nu gaat om een ​​eenvoudige reparatie of iets ingewikkelder, uw dealer kan helpen! Regelmatige servicecontroles zijn essentieel om ervoor te zorgen dat uw scootmobiel goed blijft werken.

Helaas kunnen wij niet helpen met de reparatie van je scootmobiel. Wel kunnen wij de contactgegevens van een dealer doorsturen, deze contactgegevens kan je ook hier vinden: pridemobility.eu/dealers

Onze scootmobielen moeten worden onderhouden door een geautoriseerde Pride-leverancier. Onze leveranciers zijn getraind in het uitvoeren van diagnostische testen en reparaties. Bel uw dealer en maak een afspraak als u onderhoud nodig heeft voor uw scootmobiel. We raden het consumenten om veiligheidsredenen af om hun eigen reparaties uit te voeren.

Scooters zijn voorzien van loodaccu’s ; hiervoor bestaan geen snelladers ; er is een laadtijd van minimaal 12uur nodig om lege accu’s weer vol te krijgen. Daarom moet men voor lange ritten, binnen één dag, rekenen met heen- en terugtraject bij elkaar opgeteld.

Dit is een foutcode; het aantal keren dat hij knippert is belangrijk. Hoevaak er wordt geknipperd wordt toegelicht in uw handleiding, hierin staat ook soms de oplossing.

Het serienummer staat in de handleiding , op pagina 2 of op de achterkant van de laatste pagina, begint met een S . . .  en is in totaal 14 tekens lang. Op de scootmobiel zelf bevindt het zich tussen de batterijen, op een witte sticker met een barcode geplakt op de stoelmast.

Nee, u kunt alleen via een dealer onderhoud laten uitvoeren of onderdelen kopen. Vind een lijst van alle dealers hier!

De gouden regel is dat je scootmobiel niet nat mag worden maar wij weten ook wel dat dat niet altijd zo gaat. Soms gaat het onverwachts regenen, of is je enige route naar huis door een diepe regenplas. Het is daarom belangrijk om te weten wat water doet met je scootmobiel. Door het nemen van de volgende stappen, optimaliseer je de levensduur en prestaties van je scootmobiel.

Wanneer je wordt geconfronteerd met onverwachts guur weer zijn er een aantal dingen die je kan doen. Afhankelijk van de hevigheid en hoelang het weer aanhoudt, raden we je aan om ergens te schuilen tot het weer droog is en proberen grote plassen te ontwijken. Je stoel is uitgerust met elektronica en als deze wordt blootgesteld aan water kan dat als gevolg hebben dat je stoel een elektrische of mechanische storing krijgt. Door water kunnen de elektrische onderdelen van je scootmobiel gaan corroderen, en het frame gaan roesten.

Neem de volgende stappen als je scootmobiel in contact is gekomen met water:

 1. Droog hem zo snel mogelijk grondig met een handdoek
 2. Laat je scootmobiel 12 uur op een warme droge plek staan
 3. Check of de joystick en remmen het nog goed doen voordat je de scootmobiel weer gaat gebruiken
 4. Mocht er iets anders lijken te zijn aan je scootmobiel, neem dan contact op met je dealer

Het is belangrijk om regelmatig je scootmobiel te checken op corrosie veroorzaakt door water of vocht. Aangetaste onderdelen moeten meteen behandeld of vervangen worden, neem dan contact op met je dealer.

Er zijn nog wat andere dingen die je zou kunnen doen om je scootmobiel te beschermen tegen vocht. Zo zou je bijvoorbeeld plastic tasjes bij je kunnen dragen. Mocht het weer dan onverwacht omslaan zou je je joystick of controller ermee kunnen beschermen tegen de regen of sneeuw.

Elektrische Rolstoelen

Hoe vaak je de batterijen moet opladen hangt af van hoevaak je je rolstoel gebruikt.

We raden het aan om de batterijen van je rolstoel continu op te laden als je je scootmobiel of rolstoel niet in gebruik hebt. De lader zorgt ervoor dat je batterijen niet worden overgeladen.

Check de gebruikershandleiding welk je bij de batterijlader hebt gekregen voor meer informatie!

De gouden regel is dat je scootmobiel of rolstoel niet nat mag worden maar wij weten ook wel dat dat niet altijd zo gaat. Soms gaat het onverwachts regenen, of is je enige route naar huis door een diepe regenplas. Het is daarom belangrijk om te weten wat water doet met je elektrische rolstoel. Door het nemen van de volgende stappen, optimaliseer je de levensduur en prestaties van je rolstoel.

Wanneer je wordt geconfronteerd met onverwachts guur weer zijn er een aantal dingen die je kan doen. Afhankelijk van de hevigheid en hoelang het weer aanhoudt, raden we je aan om ergens te schuilen tot het weer droog is en proberen grote plassen te ontwijken. Je stoel is uitgerust met elektronica en als deze wordt blootgesteld aan water kan dat als gevolg hebben dat je stoel een elektrische of mechanische storing krijgt. Door water kunnen de elektrische onderdelen van je stoel gaan corroderen, en het frame van je stoel gaan roesten.

Neem de volgende stappen als je stoel in contact is gekomen met water:

 1. Droog zo snel mogelijk je stoel grondig met een handdoek
 2. Laat je stoel 12 uur op een warme droge plek staan
 3. Check of de joystick en remmen het nog goed doen voordat je de stoel weer gaat gebruiken
 4. Mocht er iets anders lijken te zijn aan je stoel, neem dan contact op met je dealer

Het is belangrijk om regelmatig je gemotoriseerde rolstoel te checken op corrosie veroorzaakt door water of vocht. Aangetaste onderdelen moeten meteen behandeld of vervangen worden, neem dan contact op met je dealer.

Er zijn nog wat andere dingen die je zou kunnen doen om je stoel te beschermen tegen vocht. Zo zou je bijvoorbeeld plastic tasjes bij je kunnen dragen. Mocht het weer dan onverwacht omslaan zou je je joystick of controller ermee kunnen beschermen tegen de regen of sneeuw.

Nee, de garantie voor Pride Mobility producten is niet overdraagbaar en alleen geldig voor de originele koper van het product.

Als je vervangende onderdelen, nieuwe banden of nieuwe batterijen nodig hebt, neem dan contact op met uw erkende Pride Mobility-leverancier. Zij zullen de onderdelen bestellen en installeren op je elektrische rolstoel.
Vind de contactgegevens van de dealers hier: pridemobility.eu/dealers

Sta-op stoelen

Volg deze stappen om op de juiste manier in uw sta-op stoel te zitten:

 • Zorg ervoor dat uw liftstoel in de staande positie staat
 • Ga achteruit in het midden van de stoel zitten
 • Druk op de knop OMLAAG op uw handafstandsbediening om de liftstoel naar een comfortabele zitpositie te laten zakken

Volg deze stappen om op de juiste manier te gaan staan vanuit uw sta-op stoel:

 • Houd de knop OMHOOG op uw handafstandsbediening ingedrukt om uw liftstoel omhoog te brengen
 • Laat de knop los wanneer de liftstoel een hoogte bereikt waarop u comfortabel kunt gaan staan

Volg deze stappen om uw sta-op stoel vanuit zittende positie omhoog te laten gaan of te kantelen:

 • Houd de OMLAAG-knop ingedrukt totdat u comfortabel achterover ligt
 • Houd de knop OMHOOG ingedrukt om terug te keren naar een rechtopstaande, zittende positie; Laat de knop los wanneer de sta-op stoel een comfortabele zitpositie heeft bereikt

Probeer te vermijden om al uw gewicht op de armleuningen van de sta-op stoel te laten leunen. Wanneer u van een rollator of een elektrische rolstoel in uw sta-op stoel gaat zitten of wanneer u probeert op te staan, adviseren wij het gebruik van hulpmiddelen en/ of een verzorger of verzorger voor meer stabiliteit bij het staan of zitten. Laat uw volle gewicht niet in de stoel vallen.

2-positie (tv houding)

       • Verhoogd
       • Zithouding
       • Leeshouding

De 2-positie tv houding is beschikbaar op alle Pride sta-op stoelen. Het biedt een comfortabele houding die uitermate geschikt is voor ontspannen activiteiten zoals tv kijken, het lezen van een boek, werken op een tablet of het voeren van een gesprek.

3-positie (achterover leunen)

       • Verhoogd
       • Zithouding
       • Leeshouding
       • Dutten

De 2-positie tv houding is beschikbaar op alle Pride sta-op stoelen. Het biedt een comfortabele houding die uitermate geschikt is voor ontspannen activiteiten zoals tv kijken, het lezen van een boek, werken op een tablet of het voeren van een gesprek

Infinite positie

       • Verhoogd
       • Zithouding
       • Leeshouding
       • Dutten
       • Relaxen

De Infinite positie stoel is perfect voor het nemen van een dutje. Dit model stoelen zorgt ervoor dat de rugleuning en de voetsteunen apart van elkaar kunnen betekenen zodat je de perfecte positie zelf kan instellen.

Trendelenburg positie

De Trendelenburg positie heeft de mogelijkheid om de voeten hoger te liften dan de hoofdsteun om zo verhoogd comfort en ontspanning te realiseren.

Zero Gravity positie

       • Verhoogd
       • Zithouding
       • Leeshouding
       • Dutten
       • Relaxen
       • Trendelenburg
       • Zero gravity

De zero gravity positie, welk bereikt kan worden op stoelen die de infinite posities aanbieden, plaatst de dijen en onderbenen hoger dan de torso.

Infinite vlakliggende positie

Infinite vlakliggende positie bied infinite en vlakliggende houdingen.

Contact

Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.