VRAGEN OVER JE PRODUCT

Heb je een vraag? Je dealer is het eerste aanspreekpunt voor onder andere:

  • Garantie
  • Service
  • Levertijd
  • Artikelnummers
  • Onderdelen

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe vaak je de batterijen van je scootmobiel of rolstoel op moet laden hangt volledig af van hoe vaak je hem gebruikt.

We raden het aan om de batterijen van je rolstoel continu op te laden als je je scootmobiel of rolstoel niet in gebruik hebt. De lader zorgt ervoor dat je batterijen niet worden overgeladen.

Check de gebruikershandleiding welk je bij de batterijlader hebt gekregen voor meer informatie!

Als je je scootmobiel of rolstoel elke dag gebruikt en er veel kilometers op rijdt, kunnen er eventueel reparaties nodig zijn. Of het nu gaat om een ​​eenvoudige reparatie of iets ingewikkelder, uw dealer kan helpen! Regelmatige servicecontroles zijn essentieel om ervoor te zorgen dat uw scootmobiel goed blijft werken.

Helaas kunnen wij niet helpen met de reparatie van je scootmobiel. Wel kunnen wij de contactgegevens van een dealer doorsturen, deze contactgegevens kan je ook hier vinden: pridemobility.eu/dealers

Onze scootmobielen moeten worden onderhouden door een geautoriseerde Pride-leverancier. Onze leveranciers zijn getraind in het uitvoeren van diagnostische testen en reparaties. Bel uw dealer en maak een afspraak als u onderhoud nodig heeft voor uw scootmobiel. We raden het consumenten om veiligheidsredenen af om hun eigen reparaties uit te voeren.

Het serienummer staat in de handleiding , op pagina 2 of op de achterkant van de laatste pagina, begint met een S . . .  en is in totaal 14 tekens lang. Op de scootmobiel zelf bevindt het zich tussen de batterijen, op een witte sticker met een barcode geplakt op de stoelmast.

CONTACT MET PRIDE MOBILITY

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Pride Mobility Products Europe BV
De Zwaan 3
1601 MS Enkhuizen

Tel: +31 (0) 850 408 630

info@prideeurope.nl